Klikom na donji gumb "Potvrđujem", potvrđujete da ste navršili 18 godina, odnosno zakonom propisanu starosnu dob potrebnu za konzumiranje alkoholnih pića.

Također pristajete da se sadržaj ovih stranica ne smije dijeliti s maloljetnim osobama.

Potvrđujem

Dobrobiti pive

Prohibicionisti i ostali konzervativci več duge glediju na pivu kak na vražju pijaču. Če ne pretirame – piva sama po sebe ni opče loša. Kad se konzumiera normalne ( radi društva, a ne radi oblievanja), piva je izuzetni mrzli oblizek koji...

Dobrobiti pive

Prohibicionisti i ostali konzervativci več duge glediju na pivu kak na vražju pijaču. Če ne pretirame – piva sama po sebe ni opče loša. Kad se konzumiera normalne ( radi društva, a ne radi oblievanja), piva je izuzetni mrzli oblizek koji kriepi pod pauzu od žmehkoga dela.

Bogata poviest pive

Postojiju dokazi da je piva stara skore kak i ljudski rod i da je pračovek stvoril pivu prie nek je skužil da bi se žitek mogel koristiti i za proizvodnju kruha ( po takvomu morti je na Hušnjakovomu zakopana i prapivovara , ove je glupa šala autora teksta). Veliju da je čak i Noa na svoju arku del pivu. Stari stoli v Babilonu su imeli recepte za pivu (4300. liet prie Kristuša).

Društvene prihvačanje pive

Piva je furt bila važni diel društvenih okupljanja. To je bila i glavna stvar na sportski igrališta, kartanju i gađanju z lukem i strielu. Problemi su kad pivopije preveč spijejuili veruju da z pijaču moreju riešiti svoje probleme.

Priznanje pive po svietu

Piva se pije po cielomu svietu. Severna i Južna Amerika, Azija i Europa imaju bogatu poviest pive. Pivovare se moreju najti v Mongolije, v pune afrikanskih zemlji i zemlji Bliskoga istoka (i Irak i Sirija). Skore sigde de se žejni putnik zastavi da si počine, lahke more najti mrzlu pivu.

Ocene pive

Nekteri zagriženi pivopije dajeju ocene pive teru su spili i to objavljuju po internetski grupa i po društveni mreža kak bi "se znale" tera je piva najboljša na svietu. Drugi pak pijeju pivu kak bi imeli pune flaš i štoplinov doma.

Stakle ili šplehnjata ambalaža za pivu?

Nekteri pivopije najrajše imaju ekstra kupice za pivu, nekteri nečeju piti nit z flaše nit z šplehnjate ambalaže. Kad se pije z kupice ili z kriglina dobi se puna aroma pive i drugački je okus. Natakanje pive omogučava delanje piene, a ona je feJst važna nekerim pivopijam. Kak za vine i žestinu, tak postojiju posebne kupice za različite sorte pivi.

Temperatura pive

Idealna temperatura pive ovisi o pune toga. Iskusni ljubitelji pive buju rekli da vekša temperatura pojačava okus, dok mrzlejša piva sprečava osetila jezika i grla pak su nijase oslabljene, a glavni okus skroz uništen z niskim temperatura. Z druge strani, čovek zmučen od dela bi rad spil mrzlu pivu natočenu v ledenu kupicu. Irski pivopije nečeju piti svojega Ginesa ak ni na sobne temperature.

Natakanje pive

Kak natačeš pivu tak bu i zgledala, ni iste kak se brže natače, pod kakvim kutem se drži kupica. Iste tak o tomu ovisi kulike bu piene i kak duge bu ostala v kupice. Pive tere su bolj gazierane ( npr. njemački piliri) trebaju več vremena da se slegne piena

Topla ili mrzla, z flaše ili kupice bez pive ni moči živeti.

Iz naše ponude

Domača pivovara etiketa

domača piva -
zemi si mam koj pokle
žejen nej ostal

(Nepoznati autor, kraj XVI. st.)

Javite se

Imate koj za pitati? Želj? Čestitki ili narudžbi? Kričite, tu sme za vas!

++385 (0)98/754 186

Riječka 4 (proizvodni pogon)
49250 Zlatar, Hrvatska